Verhuizen

Schade bij meubeltransport, waar heb ik recht op?

Als u gaat verhuizen, of dat nu particulier of zakelijk is, wilt u natuurlijk dat al uw spullen zonder schade van A naar B vervoerd worden. In de meeste gevallen gebeurt dat ook, maar soms gaat er helaas toch iets mis. Er raakt iets beschadigd of misschien zelfs iets vermist. Verhuist u uw inboedel zelf, dan wordt een deel van die schade soms gedekt door de eigen inboedelverzekering, maar omdat goederen buitenshuis verplaatst worden, zijn meestal beperktere polisvoorwaarden van toepassing.

Waar heb ik eigenlijk recht op?

Beter is het om uw inboedel of kantoorinrichting te laten verhuizen door een professioneel verhuisbedrijf. Wij bij Schipper Verhuizingen doen dit al sinds 1967 en onze ervaren verhuizen zullen altijd zeer zorgvuldig met uw kostbare spullen omgaan. Gaat er onverhoopt door ons toedoen toch iets mis, dan wordt de geleden schade vergoed tegen dagwaarde.

Waar kan ik meer informatie vinden?

Er zijn natuurlijk wel situaties te noemen waarvoor u ons niet aansprakelijk kunt stellen. Denk hierbij aan overmacht of aan schade aan meubels die door anderen dan Schipper Verhuizingen in- en/of uit elkaar gehaald zijn, het niet meer goed functioneren van elektronica of het ontstemd geraakt zijn van een piano. In de algemene Voorwaarden voor Verhuizingen, kunt u precies lezen waarvoor een verhuisbedrijf aansprakelijk gesteld kan worden.

Slaat u uw inboedel tijdelijk bij ons op omdat uw huis of kantoor nog niet beschikbaar is, dan geldt ook hier een aansprakelijkheid tegen dagwaarde. En ook hier zijn natuurlijk regels voor. Deze kunt u lezen in de Algemene Voorwaarden Bewaarneming Verhuisgoederen, waarvan we u kosteloos een exemplaar kunnen verstrekken.

Nog een tip

Als u gaat verhuizen, lees dan te allen tijden de polis van uw inboedel- en opstalverzekering zorgvuldig door, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan, mocht er tijdens uw verhuizing of opslag iets niet precies lopen, zoals de bedoeling was.

0
Feed

Schrijf een reactie