Antiek vervoer

Meubelvervoer: antiek verhuizen

Een antiek meubel is vaak een erfstuk met niet alleen een grote monetaire, maar ook persoonlijke waarde. Bij een verhuizing is het dan ook van groot belang dat deze unieke meubelstukken zeer zorgvuldig vervoerd worden, maar door het vaak hoge gewicht en eventueel kwetsbare materialen kan juist het transport van antieke stukken behoorlijk moeilijk zijn. Schipper Verhuizingen heeft zeer veel ervaring met antiekvervoer en verhuist graag uw antiek en andere bijzondere meubelstukken in Alkmaar en omstreken. Hier leest u meer over antiek meubeltransport!

Waarom specifiek de focus op antiek vervoeren?

Natuurlijk wilt u liever niet dat uw IKEA-kasten of uw designbank tijdens de verhuizing beschadigd raken, maar met een goede verzekering zorgt dit meestal niet voor slapeloze nachten. Maar wat als er iets gebeurt met het bureau dat nog van uw overgrootvader was of die unieke ladekast die al generaties lang in de familie zit? Antiek meubilair heeft meestal een grote financiële en emotionele waarde en kan vaak moeilijk gerestoreerd of zelfs vervangen worden. Daar komt nog bij dat antieke meubelstukken erg zwaar kunnen zijn en meestal niet uit elkaar gehaald kunnen worden. Antiek vervoeren is dan ook echt een specialiteit die u niet zomaar aan iedereen over kunt laten.

De waarde van een professioneel verhuisbedrijf bij antiekvervoer

Veel antieke meubelstukken zijn (deels) gemaakt van massief hardhout, waardoor ze behoorlijk zwaar kunnen worden. En een kast van 300 kg tilt u niet eventjes met z'n tweeën de trap af! Een verhuisbedrijf dat ervaring heeft met het vervoeren van antiek, zoals Schippers Verhuizingen, weet precies hoe u uw geliefde meubelstuk goed kunt inpakken. Desgewenst kunt u dit ook aan ons overlaten. Wij vragen u wel om van tevoren het meubel goed leeg te halen – let hierbij ook op eventueel verborgen ruimtes!

Bovendien kunt u erop vertrouwen dat wij alle benodigdheden hebben om uw antiek de deur uit te krijgen – ook van de tweede verdieping. Zo hebben wij de beschikking over verhuisliften, steekwagens, verhuistrolleys en dikke verhuisdekens om antieke meubels probleemloos naar uw nieuwe woning te vervoeren. Houd er ten slotte rekening mee dat de temperatuurverschillen tijdens het verhuizen invloed kunnen hebben op het hout van uw meubelstuk. We raden daarom aan om het na het transport minstens 24 uur te laten acclimatiseren voordat u zware spullen in of op het meubel legt.

Wilt u meer weten over het verhuizen van antiek en andere bijzondere meubelstukken? Neem vrijblijvend contact op met Schipper Verhuizingen uit Alkmaar voor meer informatie.

0
Feed

Schrijf een reactie