Kunstvervoer

Kunstvervoer met zorg en aandacht

Wilt u de kunstcollectie van uw museum of galerie vervoeren of zoekt u kunsttransport voor de beelden en schilderijen uit uw bedrijfspand? Het is dan natuurlijk van essentieel belang dat u een bedrijf kiest dat precies weet hoe uw kunstobjecten zorgvuldig vervoerd kunnen worden, zodat deze in perfecte staat afgeleverd worden. Schipper Verhuizingen uit Alkmaar vertelt u graag meer over de mogelijkheden voor kunstvervoer.

Waar moet ik op letten bij kunsttransport?

Voorzichtigheid is van het grootste belang bij het transporteren van uw kunstcollectie. Het gaat immers om unieke stukken die niet alleen zeer grote financiële, maar ook grote emotionele waarde hebben. Het is daarom belangrijk om een ervaren transportbedrijf te kiezen dat precies weet wat de beste manier is om verschillende soorten kunst te vervoeren, van de juiste verpakking en het nauwkeurig inladen tot de benodigde vergunningen en verzekeringen. Daarbij is het noodzakelijk om bij het boeken van het transport goed door te geven om wat voor kunstobjecten het gaat.

Voor het commercieel vervoeren van zware objecten (meer dan 500 kg) is een Eurovergunning van het NIWO verplicht, maar ook bij het vervoer van lichtere kunstobjecten is het een goed idee om een bedrijf met een transportvergunning in te schakelen. Zo weet u zeker dat de chauffeur ervaring heeft met kunstvervoer en dat financieel alle zaken goed geregeld zijn. Wij raden ook altijd aan om een goederentransportverzekering af te sluiten, zodat u financieel gedekt bent in het geval dat er toch iets mis gaat. Let er ten slotte op dat alle gemaakte afspraken duidelijk op papier staan.

De voorzorgsmaatregelen van ons verhuisbedrijf

Schipper Verhuizingen heeft ruime ervaring met kunsttransport en neemt diverse maatregelen om te kans op beschadigingen zo klein mogelijk te maken. Zo gebruiken wij de juiste materialen voor elk kunstwerk om dit zorgvuldig in te pakken en laden wij de vrachtwagens zo in dat de kunstwerken niet in contact met elkaar komen. Onze chauffeurs rijden bijzonder voorzichtig, zodat uw kunstobjecten niet kunnen verschuiven en daardoor geheel onbeschadigd op de plaats van bestemming aankomen.

Wilt u kunst vervoeren in regio Alkmaar? Neem vrijblijvend contact op met Schipper Verhuizingen om de mogelijkheden te bespreken.

0
Feed

Schrijf een reactie